
- 23 Φεβρουαρίου 2013
- 0 Μου Αρέσει
- 437 Προβολή

H πανακότα (panna cotta) είναι από τα πιο γνωστά γλυκίσματα Ιταλικής προέλευσης.
Το όνομά της στα ιταλικά σημαίνει “ψημένη κρέμα” και είναι πολύ διαδεδομένο έδεσμα στην Ελλαδα και τα Επτάνησα.
Υλικά
2 Συσκευασίες κρέμα γάλακτος μικρές, (500ml)
200 ml φρέσκο γάλα
50 γρ ζάχαρη (3-4 κουταλιές της σούπας)
4-5 φύλλα ζελατίνη ανάλογα πόσο σφιχτή μας αρέσει
Εκτέλεση
Σε ενα ποτήρι η μπολάκι βάζουμε κρυο νερο και βυθίζουμε εκει τις ζελατίνες για να μαλακώσουν, (προσοχή εδώ, το νερό να είναι δροσερό γιατι αν είναι ζεστό η ζελατίνη θα διαλυθεί και δεν θα μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε)
σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υπόλοιπα υλικα και σε μεσαία φωτιά τα αφήνουμε μεχρι να πάρουν βράση, ανακατεύουμε συχνά για να μην μας κολλήσει κατω το γαλα(ακόμα και αν ειναι αντικολλητικο το σκεύος τυχαίνει να κολλάει το γάλα). Μολις το μείγμα αρχίσει να φουσκώνει το βγάζουμε απο το ματι, στύβουμε καλα τις ζελατίνες που είχαμε βάλει να μαλακώσουν και τις ρίχνουμε μέσα, με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν και να πάνε παντού.
μοιράζουμε σε 6 μπολάκια η ποτήρια(κοντα του ουισκι) και τα αφήνουμε λιγη ώρα να κρυώσουν, και έπειτα τα βάζουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα μέχρι να σφίξουν.
Σερβίρουμε με όποιο σιρόπι μας αρέσει ή μαρμελάδα, τριμμένο μπισκότο, τριμμένη σοκολάτα, η ακόμα και σκέτη! καλή όρεξη!
Την συνταγή μας την έστειλε ο χρήστης Qbrain
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.