Πανακότα

    H πανακότα (panna cotta) είναι από τα πιο γνωστά γλυκίσματα Ιταλικής προέλευσης.
    Το όνομά της στα ιταλικά σημαίνει “ψημένη κρέμα” και είναι πολύ διαδεδομένο έδεσμα στην Ελλαδα και τα Επτάνησα.

    Υλικά

    2 Συσκευασίες κρέμα γάλακτος μικρές, (500ml)
    200 ml φρέσκο γάλα

    50 γρ ζάχαρη (3-4 κουταλιές της σούπας)
    4-5 φύλλα ζελατίνη ανάλογα πόσο σφιχτή μας αρέσει

    Εκτέλεση

    Σε ενα ποτήρι η μπολάκι βάζουμε κρυο νερο και βυθίζουμε εκει τις ζελατίνες για να μαλακώσουν, (προσοχή εδώ, το νερό να είναι δροσερό γιατι αν είναι ζεστό η ζελατίνη θα διαλυθεί και δεν θα μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε)

    σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υπόλοιπα υλικα και σε μεσαία φωτιά τα αφήνουμε μεχρι να πάρουν βράση, ανακατεύουμε συχνά για να μην μας κολλήσει κατω το γαλα(ακόμα και αν ειναι αντικολλητικο το σκεύος τυχαίνει να κολλάει το γάλα). Μολις το μείγμα αρχίσει να φουσκώνει το βγάζουμε απο το ματι, στύβουμε καλα τις ζελατίνες που είχαμε βάλει να μαλακώσουν και τις ρίχνουμε μέσα, με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν και να πάνε παντού.

    μοιράζουμε σε 6 μπολάκια η ποτήρια(κοντα του ουισκι) και τα αφήνουμε λιγη ώρα να κρυώσουν, και έπειτα τα βάζουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα μέχρι να σφίξουν.

    Σερβίρουμε με όποιο σιρόπι μας αρέσει ή μαρμελάδα, τριμμένο μπισκότο, τριμμένη σοκολάτα, η ακόμα και σκέτη! καλή όρεξη!

    Την συνταγή μας την έστειλε ο χρήστης Qbrain    

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική

      The Cook
      Επισκόπηση απορρήτου

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.